Top 10 uskršnjih destinacija

Top 10 uskršnjih destinacija

Ako planirate putovanje za Uskrs, trebali biste ga isplanirati što prije. Putovanje avionom je jeftinije ako se karta rezervira ranije, a i smještaj je teže osigurati u zadnji čas. Jedan od načina kako riješiti problem smještaja u hotelu je smještaj u privatnim domovima koji se iznajmljuju. Takvi smještaji su iznenađujuće financijski prihvatljiva alternativa smještaju u hotelu, a možete ih pronaći u svim mjestima koje vam preporučamo kao top 10 destinacija za uskršnje praznike.

Madrid, Španjolska Španjolci poprilično ozbiljno shvaćaju uskršnja slavlja. Za vrijeme Semane Sante, svetog tjedna koji traje od Cvjetnice do Uskrsa, možete vidjeti impresivne procesije u većini španjolskih gradova. Za Uskrs, svima raste raspoloženje i grad je prepun svijetla, boja i slavlja.

 

Mazatlán, Meksiko Mazatlán započinje svoje uskršnje slavlje trećim najvećim festivalom na svijetu. Smjestio se na trećem mjestu, odmah nakon Ria de Janeira i New Orleansa.

 

Washington, DC Tradicionalne rolice od jaja u Bijeloj kući su godišnji događaj kada su djeca pozvana u Bijelu kuću na traženje uskršnjih pisanica po travnjaku Bijele kuće te na uživanje s uskršnjim zekom.

Rim, Italija Popodne na Veliki petak, na trgu sv. Petra u Vatikanu se drži misa, a navečer papa vodi Križni put. Uskršnja nedjelja počinje misom na trgu sv. Petra, nakon čega slijedi papin 'Urbi et orbi'.

Jeruzalem, Izrael Neki kršćani vole za Uskrs hodočastiti u Jeruzalem i sami vidjeti mjesta Isusovog raspeća i uskrsnuća. Uskršnje značenje ovih mjesta, čini Jeruzalem jednom od najposjećenijih destinacija za Uskrs, što se tiče kršćana.

Victoria, Australija Svake se godine krajem ožujka u Victorii održava Ostara festival, udaljen oko 2 sata od Melbournea. Festival slavi poganski blagdan Ostara, koji slavi proljeće i plodnosti. Ovaj australski festival je samo djelomično religijski jer se zapravo više bazira na glazbi, pa bi se moglo reći da je to i glazbeni festival.

Rumunjska Uskrs se u Rumunjskoj smatra najvažnijim blagdanom u godini i raspoloženje u zemlji je slavljeničko što se više bliži taj dan. Putnici koji traže uzbudljiva slavlja i 'fešte' definitivno bi trebali staviti Rumunjsku u svoj raspored.

Brazil Uskrs je u Brazilu poznat kao Páscoa i, za razliku od ostalih zemalja, tamo se slavi u rujnu, zbog promjene godišnjih doba u južnoj hemisferi. Jedna od njihovih tradicija su 'viseća' uskršnja jaja, stoga se nemojte začuditi ako uđete npr. u supermarket i iznad vas se nalaze stotine uskršnjih jaja. Ako vam je Uskrs važan blagdan i želite vidjeti kako slavi u drugim zemljama, put u Brazil je obavezan.

New York, SAD Ako za vrijeme uskršnjih praznika planirate biti u New Yorku, ne biste trebali propustiti Uskršnju paradu. Parada se kreće Petom avenijom od 49. do 57. ulice, a najbolje mjesto s koje možete gledati paradu je katedrala sv. Patrika.

Wilmington, Sjeverna Karolina Ratni brod North Carolina je usidren odmah preko rijeke kod grada Wilmingtona; i svake se godine tamo održava potraga za uskršnjim jajem, upotpunjena zoološkim za djecu. Odličan događaj za djecu.