Popularna odredišta u Švicarskoj

Švicarska je jedno veoma popularna turistička destinacija i postoji nekoliko poznatih odredišta u Švicarskoj. Ova zemlja je pravi raj za turiste, postoji bezbroj atrakcija koje ne biste trebali propustiti. U Švicarskoj možete iskusiti mješovitu kulturu, diviti se rijeci Rajni koja toliko utječe na ljepotu cijele zemlje, a ako i dalje ne znate koji dio Švicarske želite posjetiti, mi vam donosimo popis popularnih švicarskih odredišta.

Bern

Bern je jedno od najpoznatijih i najpopularnijih mjesta u Švicarskoj, a ujedno je i stari glavni grad zemlje. Poznato je da je Bern grad u kojem se uglavnom koristi francuski jezik. Grad je rekonstruiran i obnovljen nakon razornog požara 1405. godine. To je grad s bogatom prošlošću i bogatim nasljeđem, kao što su kuće koje datiraju još iz 11. st. Ulice ovog prekrasnog grada vam nude mogućnosti odličnog shoppinga i razgledavanja.

Chur

Chur je jedan od najstarijih gradova i definitivno ga ne smijemo obići na našem popisu najpopularnijih odredišta u Švicarskoj. Chur je glavni grad kantona Graubündena, a glavna atrakcija je rijeka Rajna, te razne udoline i planine u okolici. Oko grada su smještena i svjetski poznata skijališta Davos, St. Moritz i Arosa. Što se tiče jezika, stanovništvo se uglavnom koristi njemačkim.

Grindelwald

Grindelwald ima hladne zime i tamo možete uživati u skijanju, ali i u vožnji kočijom. Također nemojte zaboraviti pogledati glečere koji se tamo nalaze. Putovanje je najbolje poduzeti vlakom prema Interlakenu. Vožnja vlakom je vrijedna spomena jer vam pruža nezaboravan pogled ako idete prema stanici Jungfrau, koja je najviša željeznica u Europi.

Brig

Nemojte zaboraviti posjetiti glečer Rhone, u blizini Briga.

Neuchatel

Neuchatel je jedno od najpopularnijih mjesta u Švicarskoj, koje jednostavno morate posjetiti. To je živahan grad sa žutim zgradama od pješčenjaka koje gradu daju određeni zlatni sjaj. Neuchatel je smješten na obali istoimenog jezera, najvećeg jezera u Švicarskoj, na južnim obroncima Jurskog masiva. Grad je prepun zanimljivih muzeja, muzej povijesti i umjetnosti i švicarski satovi su odlična atrakcija za turiste.

Thun

Thun je grad smješten u kantonu Bern i nalazi se obalama Thunskog jezera. Poznat je kao trgovački grad, a i mjesto je najveće vojne baze. Ako se prošetate od starog Rathausplatza pa sve do jezera, moći ćete uživati u fenomenalnom pogledu.

Winterthur

Kao jedno od popularnih švicarskih odredišta, Winterthur je poznat po svojoj umjetnosti. Muzej Oskar Reinhart je mjesto gdje ćete pronaći umjetnička djela i slike švicarskih, austrijskih i njemačkih umjetnika. U blizini se također nalazi dvorac Kyburg koji obavezno morate posjetiti.

Zurich

Zurich je ekonomsko središte i jedno od popularnih odredišta u Švicarskoj. Tamo možete posjetiti Alpe, a ujedno i vidjeti najveći europski vodopad. U Zurichu možete uživati u raznim aktivnostima, skijanju, planinarenju, ali i u prekrasnom pogledu sa švicarskih Alpi.

Ženeva

Ženeva je drugi grad po veličini u Švicarskoj. Jedna od glavnih turističkih atrakcija je definitivno katedrala sv. Pierrea. Shvatit ćete koliko je grad bogat kulturom, kada vidite količinu muzeja. Grad se nalazi na mjestu gdje se Ženevsko jezero ulijeva u Ronu.

Basel

Basel je industrijski grad, pa se zato tamo nalaze mnoge industrije i tvornice. No, Basel ima pregršt muzeja koje valja posjetiti, a poznat je i po svojim arheološkim zgradama. U gradu se nalazi i jedan prekrasan vrt u kojem možete uživati u cvijeću.